Cases uit de praktijk

Onder meer de NH Hotel Group en Philadelphia Zorg werken al geruime tijd volgens het candidate experience model, ondersteund door onze specialisten.

Praktijkcase NH Hotel Group
Een vooraanstaand bedrijf als de NH Hotel Group beseft zich maar al te goed dat sollicitanten ook gasten kunnen worden en heeft de nieuwe werkwijze inmiddels geïntegreerd in haar sollicitatieprocedures. Search & Co Groep begeleidt NH hierbij en gaandeweg zien we het beeld van de organisatie onder sollicitanten veranderen. We hebben eerst een speciale nhhoteljobs.nl portal gebouwd en die gekoppeld aan ons recruitment systeem Recruity.

NH meet continu de tevredenheid van sollicitanten en vraagt hoe zij het employer brand hebben ervaren. De feedback wordt gebruikt om de dienstverlening te verbeteren. Verder krijgen alle afgewezen sollicitanten een speciale code waarmee ze een flinke korting krijgen op alle NH-hotels wereldwijd. Als dank voor de tijd en de energie die zij gestoken hebben in de sollicitatie.

Ondanks hun afwijzing bedanken sollicitanten de hotelgroep voor de goede ervaring. De meesten blijven graag betrokken bij het ambassadeursnetwerk en willen in contact blijven met de organisatie en nieuwe vacatures en relevant nieuws ontvangen. Veel van hen sturen de berichten zelfs door aan vrienden.

Zo groeit het aantal vacatures dat NH Hotels kan invullen met kandidaten uit het eigen netwerk. De hotels zien het belang van externe werving afnemen en tegelijkertijd het imago als werkgever groeien. Kortgezegd: het bedrijf weet zelfstandig steeds sneller betere mensen te vinden.

Bezoek de recruitment site van NH Hotel Group >


Praktijkcase Philadelphia Zorg
Search & Co Groep ondersteunt Philadelphia Zorg bij de administratie van het recruitmentproces. We hebben de jobsite werkenvoorphiladelphia.nl gebouwd, geïntegreerd in de hoofdwebsite van Philadelphia en gekoppeld aan ons recruitmentsysteem Recruity. Onze recruiter beantwoordt alle sollicitaties volgens het candidate experience-model. Alle sollicitanten ontvangen een vragenlijst over hoe zij het contact met Philadelphia hebben ervaren.

Afgewezen sollicitanten willen in contact blijven met de organisatie en gaan positief om met de mogelijkheid vrijwilligerswerk te doen. De meesten blijven graag betrokken bij het ambassadeursnetwerk en helpen het imago positief te verbeteren. Daarnaast helpen we Philadelphia ook om interne ambassadeurs en speciale alumni-netwerken op te bouwen en die in te zetten voor referral recruitment.

Bezoek de recruitment site van Philadelphia Zorg >


Praktijkcase Bartiméus
Search & Co Groep heeft eerst een analyse gemaakt van het huidige recruitment- en wervingsproces en vervolgens geadviseerd hoe dit proces kan worden verbeterd. Bartiméus wordt ondertussen door een van onze gespecialiseerde 'candidate experience'-recruiters ondersteund. Deze beantwoordt alle sollicitaties volgens het CEM®-model en bedient de vacaturehouders. Alle sollicitanten ontvangen een vragenlijst over hoe zij het contact met Bartiméus hebben ervaren.

Benchmark tevredenheid sollicitanten in Nederland
Begin 2017 zijn we gestart met het benchmarken van ervaringen van sollicitanten in Nederland. Dit doen we in samenwerking met een groot aantal toonaangevende werkgevers in Nederland.

Op dit moment nemen onder meer deze organisaties deel aan het onderzoek: NH Hotel Group, Bartiméus, Ahold Delhaize, VUmc, Gelre ziekenhuizen, Action, Warande, Philadelphia Zorg, Ministerie EZ, Haaglanden MC, Landal Greenparks, DAS Rechtsbijstand, Groupe Pierre & Vacances Centerparcs, ONVZ, Tauw, VIVAT verzekeringen, ENGIE, Allianz Global Assistance, Vattenfall, AstraZeneca, Nuon, Gemeente Zeist, Avans Hogeschool, Gemeente Zaanstad, ROC Amsterdam Flevoland, GVB, Noordwest Ziekenhuisgroep, KvK Nederland en JVH Gaming & Entertainment Group.

Individuele onderzoeksresultaten worden niet onderling gedeeld. De organisaties krijgen twee keer per jaar een rapportage over de tevredenheid van (afgewezen) sollicitanten. De benchmark zelf wordt elk kwartaal met de deelnemende organisaties gedeeld zonder dat toegelicht wordt welke van hen beter of minder scoort. Het onderzoek is volledig anoniem. Wil je ook meedoen met de benchmark, neem dan contact met ons op!